Υλικά:
κουτσουνάδες
κρεμμύδι
μάλαθρο
ντοματόζουμο
αλάτι
πιπέρι
χταπόδι ή σουπιά
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις κουτσουνάδες, τις καθαρίζουμε, τις τεμαχίζουμε, τις αλατίζουμε, τις στύβουμε και τις ξεπλένουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, ώσπου να ροδίσει και το ρίχνουμε σε τσουκάλι μαζί με τις κουτσουνάδες, το αλάτι, το πιπέρι και το μάλαθρο. Έχουμε με νερό ψημένο και το χταπόδι (ή τη σουπιά) , το κόβουμε κομματάκια και το ρίχνουμε στο τσουκάλι. Βάζουμε σάλτσα, λίγο νερό και τ' αφήνουμε να ψηθούν, ώσπου να μείνει ελάχιστο το νερό. Κατά τον ίδιο τρόπο ψήνεται και το σπανάκι με σουπιά ή χταπόδι.