Υλικά για 4 άτομα:
1 κ. σούπας ταραμά
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 μεγάλες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
1 ματσάκι φρέσκο μάραθο, ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια του)
240 γραμμ. αλεύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Βάζετε τον ταραμά σε ένα μπολ με λίγο νερό και τον διαλύετε. Προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα, τα κρεμμύδια και το μάραθο και σταδιακά το αλεύρι. Το μείγμα αυτό της ζύμης θα πρέπει να είναι αραιό σαν κουρκούτι. Ενδεχομένως να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό ή αλεύρι, ώστε να αποκτήσει την επιθυμητή υφή. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε τον χυλό, κουταλιά κουταλιά, σχηματίζοντας ένα μικρό μπαλάκι. Το τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και το αφήνετε να στραγγίξει σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα.