Υλικά:
Ρεβίθια
Ρίγανη
Πιπέρι
Αλάτι
Μαϊντανό
Κρεμμύδι
Αυγό
φρυγανιές είτε αλεύρι
Εκτέλεση:
Βρέχουμε σε χλιαρό νερό τα ρεβίθια αποβραδίς. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε και τα στραγγίζουμε σε τρυπητό. Έπειτα τα χτυπάμε στο γουδί. Τα βάζουμε σε γαβάθα με το κρεμμύδι (μπορεί να είναι καβουρδισμένο λίγο), τη ρίγανη, το πιπέρι, το αλάτι, το μαϊντανό και το αυγό. Τα ζυμώνουμε, τα αλευρώνουμε (με αλεύρι, είτε φρυγανιά) και αφού τα πλάσουμε σε κεφτεδάκια, τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Όταν ροδίσουν είναι έτοιμα.